1989 (12 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Francesc Gimeno, el Vell (1858-1927), de Jordi Àngel Carbonell Pallarès.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Carmen Gracia Beneyto, Norbert Bilbeny Garcia, Isabel Coll i Mirabent i Antonio Salcedo Miliani).

1989 (18 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. La pintura asturiana durante la Restauración. Tomás García Sampedro, José Uría y Uría, Luis Menéndez Pidal y Juan Martínez Abades, de Javier Barón Thaidigsmann.
Universidad de Oviedo. Facultad de Geografía e Historia.
(amb Alfonso Emilio Pérez Sánchez, Carlos Cid Priego, Maria del Carmen Pena i Enrique Valdivieso González).

1990 (23 Abril)
Tribunal de tesi doctoral. Els Abadal, un llinatge de gravadors. Sobre el fons de la Biblioteca de Catalunya, de Maria Immaculada Socias Batet.                             Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Antonio Bonet Correa, Mireia Freixa Serra, Joan Bada Elias i Juan Carrete Parrondo).

1990 (Mayo)
Tribunal de tesi doctoral. José Clarà, escultor, de Juana Mª Gil López.
Universidad de Oviedo. Facultad de Geografía e Historia
(no vaig poder-hi assistir a causa d’un viatge al Japó).

1990 (11 Juny)
Tribunal de tesi doctoral. Rosa Vera: una aportació a la història del gravat modern a Catalunya, de Mercè Casanovas i Aleix.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Rosa Vives i Piqué, Francesc Orenes Navarro, Pere Falcó Golondrina i Antonio Tomás Sanmartín).

1991 (15 Abril)
Tribunal de tesi doctoral. Creando el gusto. Arte y Coleccionismo Privado en Valencia, del siglo XVIII a Nuestros Dias, de Rafael Gil Salinas.
Universitat de València. Facultat de Geografia i Història. (amb Felipe-María Garín y Ortiz de Taranco, Manuel García Guatas, Isabel Coll i Mirabent i Teresa Sauret Guerrero).

1991 (17 Juny)
Tribunal de tesi doctoral. El pintor Cecilio Pla y Gallardo (1859-1934). Su vida y su obra, de Elena Requena Vitales.
Universidad Politécnica de València. Facultad de Bellas Artes de San Carlos. (amb José Luis Ferrer Muñoz, Trinidad Simó Terol, Javier Barón Thaidigsman i Juan Angel Blasco Carrascosa).

1991 (4 Juliol)
Tribunal de tesi doctoral. Estudi crític/analític de la bibliografia espanyola sobre la tècnica del gravat calcogràfic: la seva incidència en l’ensenyament oficial superior, d’Eva Figueras Ferrer.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts. (amb Alícia Suárez Serrano, Núria Flos Travieso, Manuel Manzorro Pérez i Josep Gallifa Roca).

1991 (12 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. L’urbanisme de paisatge a Catalunya en el segle XIX, de Rosa M. Garcia i Domènech.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història. Departament d’Història de l’Art. (amb Mireia Freixa Serra, Joan Ramon Triadó Tur i Manuel Guàrdia Bassols).

1991 (30 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Joaquín Torres García: Un proyecto de comunicación desde el arte, de Juan Carlos Mondragón.                                                                                            Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Informació. (amb Miquel de Moragas, Enric Jardí, Teresa Camps i Enric Saperas).

1992 (4 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. Romanticisme i Realisme en l’escultura del segle XIX a Catalunya, de Judit Subirachs i Burgaya.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història. Departament d’Història de l’Art. (amb Carlos Cid Priego, Joan Bassegoda Nonell, Josep Termes i Ardèvol i Mireia Freixa Serra).

1992 (17 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Paulino Vicente, entre el realismo y el costumbrismo, d’Amparo Fernández López.
Universidad de Oviedo. Facultad de Geografía e Historia (amb Germán Ramallo, María del Carmen Pena, Juana Gil i Jaime Brihuega -que no assistí per indisposició-).

1993 (24 Març)
Tribunal de tesi doctoral. La influencia de la filosofía alemana en el Romanticismo español. El Purismo catalán, de Matilde González López.
Universidad Complutense de Madrid. Facultad de Geografía e Historia (amb Francisco Calvo Serraller, Jesús Hernández Perera, Catalina Cantarellas Camps i Jesús Gutiérrez Burón).

1993 (4 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. La Casa Busquets 1840-1929, de Teresa Montserrat Sala Garcia.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història (amb Immaculada Julian González, Ignasi de Solà-Morales i Rubió, Maria Paz Aguiló y Alonso i Lourdes Cirlot Valenzuela).

1993 (10 Juny)
Tribunal de tesi doctoral. Miquel Blay i Fàbrega (1866-1936). Catàleg raonat, de Pilar Ferrés Lahoz.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts (amb Lino Cabezas Gelabert, Antonio Leonardo Platón, Judit Subirachs Burgaya i Alícia Suárez Serrano).

1993 (27 Juliol)
Tribunal de tesi doctoral. Eusebi Arnau Mascort (1863-1933), de Maria Isabel Marin Silvestre.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història (amb Santiago Alcolea Gil, Ricard Sala Olivella, Mireia Freixa Serra i Martí Peran).

1993 (13 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Il·lustradors catalans del llibre per a infants (1905-1939), de Maria Montserrat Castillo Valero.                                                                                     Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història (amb Immaculada Julian González, Valeriano Bozal Fernández, Pilar Vélez i Vicente i Isidre Vallès i Rovira).

1994 (3 Març)
Tribunal de tesi doctoral. L’art gràfic al noucentisme, de Santiago Estrany i Castany. Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Antoni Pedrola i Font, Ignasi Garcia Almirall, Mercè Vidal Jansà i Mercè Casanovas i Aleix).

1994 (8 Abril)
Tribunal de tesi doctoral. La formació dels escultors catalans: l’ensenyament de l’Escola Gratuïta de Dibuix i els pensionats a Madrid i Roma (1775-1815), d’Anna Riera i Mora. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Carlos Cid Priego, Pere Molas Ribalta, Joaquín Berchez Gómez i Isabel Coll Mirabent).

1994 (25 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. Vicente López Portaña, de José Luís Díez García. Universidad Complutense de Madrid. Facultad de Geografia e Historia.
(amb Julián Gállego, Valeriano Bozal, Jesús Urrea i Fernando Benito).

1994 (15 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Francesc d’A. Galí. Nova visió pedagògica de l’ensenyament artístic, de Roser Masip i Boladeras. Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Joan Hernández Pijuan, Juan Carlos Arañó Gisbert, Ricardo Marín Viadel i Jordi Gratacós Roig).

1995 (27 Juny)
Tribunal de tesi de llicenciatura. Els orígens del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, de Jaume Radigales i Babí. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Roger Alier i Xose Aviñoa).

1995 (3 Octubre)
Tribunal de tesi de llicenciatura. “Exposición Internacional de Bellas Artes” Madrid, 1892. La recepció de la participació catalana i francesa, de Rosa Estivill Sorli. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Isabel Coll i Martí Peran).

1995 (15 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. Influencia de la ciencia y de la técnica en el arte de la litografía en el período 1796-1841, de Michael Walker.                                         Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Antonio Tomás Sanmartín, Jordi Gratacós Roig, Rosa Codina Esteve i Antònia Vilà Martínez).

1996 (6 Març)
Tribunal de tesi doctoral. La escultura dibujada: realidad y permanencia de una tradición, de Jaime de Córdoba Benedicto.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Joan Hernández Pijuan, Anna Miquel Andreu, Antonio Leonardo Platón i Alicia Vela Cisneros).

1996 (20 Març)
Tribunal de tesi doctoral. La calcografia catalana del segle XVIII. Dels argenters als acadèmics, de Rosa Maria Subirana i Rebull. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Antonio Bonet Correa, Joan Bada Elias, Juan Carrete Parrondo i Immaculada Socias Batet).

1996 (23 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. La política d’adquisicions dels Museus públics d’Art de Barcelona 1890-1923, de Maria Josepa Boronat i Trill.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història. Departament d’Història de l’Art. (amb Eduard Carbonell, José Fernández Arenas i Alícia Suárez).

1997 (Juliol)
Tribunal de tesi doctoral. El centro histórico de la ciudad de San Luís Potosí y la obra del ingeniero Octaviano Cabrera Hernández, de Jesús Victoriano Villar Rubio.
Universitat Politècnica de Catalunya. (Amb Víctor Pérez Escolano, Fernando V. Alvarez Prozorovich, José Luís González Moreno-Navarro i Miguel Vidal Pla).
(no vaig poder-hi assistir a causa d’un viatge a Gijón).

1997 (24 Juliol)
Tribunal de tesi de llicenciatura. Formulació de lideari artístic d’Eugeni d’Ors. Una mirada itinerant, de Laura Mercader. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història.
(amb Martí Peran i Alícia Suárez).

1997 (29 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. El gusto por la pintura española en Gran Bretaña en el siglo XIX, de Mª Amparo Rincón de Arellano de Castellví.
Universitat de València. Facultat de Geografia i Història. (amb Nigel Glendinning, Carlos Saguar, Rafael Gil Salinas i José Martín Martínez).

1997 (12 Desembre)

Tribunal de tesi doctoral. Paisajes de Granada de Joaquín Sorolla, de Eduardo Quesada Dorador.
Universidad de Granada. Facultat de Filosofía y Letras. (amb Ignacio Henares Cuéllar, Antonio Pérez Pineda, Carmen Gracia Beneyto i Esperanza Guillén Marcos).

1998 (13 Març)
Tribunal de tesi doctoral. Representacions operístiques a Barcelona (1837-1852), de Jaume Radigales i Babí.
Universidad de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb Francesc Bonastre i Bertran, M.Encina Cortizo Rodríguez, Jordi Busquets Duran i Xosé Aviñoa Pérez).
(No vaig ser-hi present per error de data)

1998 (29 Octubre)
Tribunal de tesi doctoral. La ilustración gráfica y la caricatura en la prensa valenciana del siglo XIX, de José Enrique Peláez Malagón.
Universitat de València. Facultat de Geografia i Història. (amb Rafael Gil Salinas, Valeriano Bozal, Pilar Vélez i Asunción Alejos).

1998 (13 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. Arte, fiesta y manifestaciones efímeras: la visita a Barcelona de Carlos IV en 1802, de Laura Garcia Sánchez.
Universidad de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb María de los Ángeles Pérez Samper, Roger Alier i Aixalà, Marzio dall’Acqua i Isabel Coll i Mirabent).

1998 (27 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. El gravador català Miquel Sorelló a Itàlia. Estudi biogràfic i catàleg de la seva obra, de Rafael Cornudella i Carré.
Universidad Autònoma de Barcelona. Escola de Doctorat i de Formació Continuada. (amb Elena Santiago, Simonetta Prosperi Valenti, Joan Bosch i Marià Carbonell).

1999 (22 Gener)
Tribunal de tesi doctoral. Lescenògraf Maurici Vilomara, de Jordi Ribera i Bergós.
Universidad de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb Ricard Salvat, Ana María Arias de Cossío, Roger Alier i Ana Vázquez Estévez).

1999 (30 Juny)
President de tribunal de tesi doctoral. Teodoro Miciano Becerra. Artista grabador. Estudio del proceso y realización de la obra gráfica para la ilustración con 445 aguafuertes de El Quijote, de Ángel Blázquez Sánchez.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts. (amb Antoni Pedrola Font, Joan Ramon Triadó Tur, Pilar Vélez Vicente i M. Mercè Casanovas i Aleix).

1999 (15 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. Los Masriera una saga de artistas, de Maria Teresa Serraclara Pla.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història (amb Mireia Freixa Serra, Carlos González López, Isabel Coll i Jordi À. Carbonell).

2000 (23 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. El humorismo gráfico en Canarias. Soportes y objetivos (1808-1998), de Franck González Guerra.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb Lourdes Cirlot, Pere Salabert, Maria Reyes Hernández Socorro i Antoni Remesar).

2000 (23 Juny)
Tribunal de tesi doctoral. El traje como reflejo de lo femenino: Evolución y significado. Madrid 1898-1915, de Mercedes Pasalodos Salgado.
Universidad Complutense de Madrid. Facultad de Geografía e Historia (amb Carlos Pérez Reyes, Lucía García de Carpi, Albert Arnavat i Laura Rodríguez Peinado).

2000 (21 Desembre)
President del tribunal de tesi de llicenciatura. Empremta i memòria del pintor Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755), de Francesc Miralpeix i Vilamala.
Universitat de Girona. Departament de Geografía, Història i Història de l’Art. (amb Joaquim M. Puigvert i Rafael Cornudella).

2001 (10 Gener)
Tribunal de tesi doctoral. La impremta Oliva de Vilanova. Les Arts del Llibre a Catalunya entre el Modernisme i la Guerra Civil, de Santi Barjau Rico.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb Joaquim Molas, Pilar Vélez, Imma Socias i Rosa Maria Subirana).

2003 (14 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. Luís Bagaria. Entre el arte y la política, de Emilio Marcos Villalón.
Universidad Complutense de Madrid. Facultad de Geografía e Historia (amb Valeriano Bozal Fernández, Santos Juliá Díaz, Elena Mª Santiago Páez i Santiago José Castillo Alonso).

2004 (16 Juliol)
Tribunal de tesi doctoral. La femme visible. El pensament dalinià en el llindar dels anys 30, de Vicent Santamaria de Mingo.

Universitat de Barcelona. Facultat de Filologia Catalana. (amb Rosa Cabré, Glòria Casals, Josep Maria Minguet Batllori i Dawn Ades -que excusà la seva absència-).

2004 (9 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Salvador Gurri Coromines (1749-1819), un escultor dentre segles, de Mariona Fernández Banqué.
Universitat de Barcelona. Facultat de Geografía i Història. (amb Alfonso Rodríguez Gutiérrez de Ceballos, Bonaventura Bassegoda i Hugas, Rosa M. Subirana Rebull i Silvia Canalda Llobet).

2005 (15 Febrer)
Tribunal de tesi doctoral. Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755), de Francesc Miralpeix Vilamala.
Universitat de Girona. (Amb Delfín Rodríguez Ruiz, Bonaventura Bassegoda Hugas, Joaquim Garriga i Riera i Joaquim Albareda Salvadó).

2005 (7 Abril)
Tribunal de tesi doctoral. La xilografía en Mallorca a través de sus colecciones. La imprenta Guasp (1576-1958), de Miquela Forteza Oliver.
Universitat de les Illes Balears. (Amb Antonio Moreno Garrido, Immaculada Socias Batet, Antoni Bernat Vistarini i Maria Josep Mulet Gutiérrez).

2005 (18 Octubre)
Tribunal de tesi doctoral. Modelado, Creación y Conocimiento, de Jorge Egea Izquierdo.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts.
(amb Miquel Planas Rosselló, Sergi Oliva Torres, Raimon Arola Ferrer i Antonio Salcedo Miliani).

2006 (5 Abril)
President del tribunal de tesi de llicenciatura (treball de recerca). Joan Amills i Costa. Gravador de làmines fines, de Meritxell Verneda Ribera.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres.
(Amb Rafael Cornudella i Bonaventura Bassegoda [Francesc Quílez])

2006 (21 Juny)
President del tribunal de tesi de llicenciatura (treball de recerca). Ramon Martí Alsina: El pintor i el seu entorn. Estat de la qüestió, de Mª Concepción Chillón Domínguez.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres.
(Amb Jordi A. Carbonell i Bonaventura Bassegoda [Francesc Quílez])

2006 (22 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Ricardo Urgell. El pintor invisible. Primer catàleg raonat, de Miquel Àngel Codes Luna. Universidad Autònoma de Barcelona. (amb Felix Ibáñez Fanes, Mireia Freixa Serra, Eugenio Carmona i Maria Teresa Camps Miró).

2007 (2 Juliol)
Tribunal de tesi doctoral. José Nicolás de Azara i la seva repercussió en l’àmbit artístic català, d’Esther García Portugués.
Universitat de Barcelona. (amb Maria Ángeles Pérez Samper, Joan-Ramon Triadó Tur, Beatrice Cacciotti i Anna Riera i Mora).

2007 (25 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. José Maria Sert y Badia (1874-1945), peintre Catalan, entre tradition et modernité, de Pilar Saez Lacave.
Université Blaise Pascal, Clermont-Ferrand. (amb Jean-Paul Bouillon, Pierre Vaisse, Jordi Canal, Dominique Jarrasse i Eliseu Trenc Ballester)

2007 (30 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. El escultor y dibujante Sebastián Miranda (1885-1975), de María Soto Cano.
Universidad de Oviedo. Departamento de Historia del Arte y Musicología. (amb Julia Barroso Villar, Miguel Cabañas Bravo, Matteo Lafranconi i Soledad Álvarez).

2008 (16 Abril)
Tribunal de tesi de llicenciatura (treball de recerca). Trenta anys d’arquitectura barcelonina a través dels premis municipals d’arquitectura i decoració (1899-1930), de Maria Ojuel Solsona. Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Teresa M. Sala)

2008 (16 Abril)
Tribunal de tesi de llicenciatura (treball de recerca). La relació entre Picasso i Santiago Rusiñol: influències, confluències i vivències, d’Eduard Vallès.Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Teresa M. Sala)

2010 (4 Febrer)
Tribunal de tesi doctoral. El decadentisme a Catalunya. Interrelacions entre art i literatura, d’Irene Gras Valero.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Margarida Casacuberta)

2010 (7 Maig)
President de tribunal de tesi doctoral. El pintor Ramon Martí Alsina (1826-1894): Contrastos de la seva vida a pertir d’una documentació inèdita, i proposta d’un primer catàleg, de Mª Concepción Chillón Domínguez.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Jordi À. Carbonell i Núria Llorens)

2010 (28 Setembre)
Tribunal de memòria de màster. El món de l’antiquari i el pas de l’anonimat a l’atribució. Exemple pràctic: l’estudi de dos àlbums a Artur Ramon Art, de Meritxell Iglésies Carbonell.
Universitat de Barcelona. (amb Rosa Maria Subirana Rebull i Artur Ramon Navarro)

2010 (19 Octubre)
Tribunal de memòria de màster. El epistolario entre los Byne y la Hispanic Society of America. Expediciones y monorafías 1914-1921, de Dimitra Gkozgkou.
Universitat de Barcelona. (amb Immaculada Socias Batet i Joan Domenge)

2010 (30 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. La presència del Japó a les arts de la Barcelona del vuit-cents (1868-1888), de Ricard Bru i Turull.
Universitat de Barcelona. (amb Eliseu Trenc i Mireia Freixa)

2011 (9 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. La projecció d’un ideal estètic durant el Noucentisme. Josep Aragay i Blanchar (1889-1973), de Xavier Castanyer i Angelet.
Universitat de Girona. (amb Antoni Marí, Mercè Vidal Jansà, Xavier Pla i Xavier Antich)

2011 (20 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. Ramon Pichot Gironès (Barcelona 1871 – París 1925), d’Isabel Fabregat Marín.
Universitat de Barcelona. (amb Eliseu Trenc i Teresa M. Sala)

2011 (4 Juliol)
Tribunal de memòria de màster. L’aflorament de societats i grups artístics. Vers el foment de les Belles Arts a la Barcelona de tombants de segle (1846-1923), d’Esther Alsina Galofré.
Universitat de Barcelona. (amb Immaculada Socias Batet i Joan Molet)

2011 (26 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. L’invention d’une Méditerranée: patrimoine, création et identité en Roussillon. Fin XVIIIe siècle – Entre-deux-guerres, de Marie-Héléne Solère-Sangla.
Universitat de Toulouse. (amb Esteban Castañer-Muñoz, Jean Nayrolles i Luce Barlangue)

2011 (10 Novembre)
Tribunal de tesi doctoral. Gaudí y la arquitectura de la Renaixença en Comillas, d’Antonio Sama García. Universidad Complutense de Madrid. Facultad de Geografia e Historia.
(amb Ana Maria Arias de Cossío, Antonio Bonet Correa, Conrad Kent i Miguel Angel Aramburu-Zabala).

2012 (3 Febrer)
President de tribunal de tesi doctoral. Web 2.0 aplicat a la recuperació de patrimoni històric arquitectònic. Una aportació metodològica a la restitució virtual d’esdificis històrics, de Jordi Voltas i Aguilar.
Universitat Politècnica de Catalunya. (amb Rafael Pindado Rico i Alberto Estévez Escalera).

2012 (12 Març)
President de tribunal de memòria de màster. Exposicions d’artistes catalans a Nova York 1900-1950, de Marta Camps Triay.
Universitat de Barcelona. (amb Immaculada Socias Batet i Joan Ramon Triadó).

2012 (14 Juny)
President de tribunal de tesi doctoral. L’art gràfic a Barcelona. El llibre il·lustrat 1800-1843, de Meritxell Verneda.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Pilar Vélez i Núria Llorens).

2012 (11 Juliol)
Tribunal de tesi doctoral Modernització tècnica i arquitectura a Catalunya, 1903-1929, de Ramon Graus Rovira.
Universitat Politècnica de Catalunya. (amb José Maria Rovira Gimeno, Ignacio Paricio Ansuátegui, Francesc Roca Rosell i Jordi Casassas Ymbert).

2012 (13 Juliol)
Tribunal de memòria de màster. Romanticisme i positivisme en l’obra de José de Manjarrés, de Guillem Tarragó.
Universitat de Barcelona. (amb Joan Molet i Mireia Freixa).

2013 (18 Juliol)
Tribunal de memòria de màster. La trajectòria de Josep Gudiol Ricart entre 1930 i 1940. Contribucions i aportacions al seu estudi, de Guillem Cañameras Vall.
Universitat de Barcelona. (amb Joan Domenge i Immaculada Socias).

2013 (2 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Les Exposicions Municipals de Belles Arts i Indústries Artístiques de Barcelona (1888-1906), de Maria Ojuel Solsona.
Universitat de Barcelona. (amb Carlos Reyero i Teresa M. Sala)

2013 (11 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Manuel Humbert (1890-1975), de Lluís Boada i Domènech.
Universitat Pompeu Fabra, Barcelona. (amb Fèlix Fanes i Isabel Valverde)

2013 (12 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. Els monuments de Setmana Santa de la catedral de Barcelona: art i litúrgia (De l’època moderna als nostres dies), de Santiago Mercader Saavedra.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Maria Garganté)

2013 (17 Desembre)
Tribunal de tesi doctoral. El reflejo de Wagner en las artes plásticas españolas. De la Restauración a la Primera Guerra Mundial, de Lourdes Jiménez Fernández.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Ana Maria Arias de Cossío)

2014 (9 Maig)
Tribunal de tesi doctoral. La obra gráfica (estampas y matrices) de Pedro Quetglas Ferrer “Xam” (1915-2001): la riqueza de un patrimonio, d’Alejandro Ysasi Alonso. Universitat de les Illes Balears. (Amb Ignacio Henares Cuéllar, Rosa Vives Piqué, Francisca Lladó Pol i Maria Josep Mulet Gutiérrez).

2014 (30 Juny)
Tribunal de tesi doctoral. Au-delà des Pyrénées: les artistes catalans à Paris au tournant du XXe siècle, de Laura Karp Lugo.
Université Paris I. Panthéon-Sorbonne. (amb Eric Darragon, Bertrand Tillier, Rossella Froissart i Isabel Valverde).

2014 (7 Juliol)
Tribunal de memòria de màster. Celestino Dupont (1859-1940) y el comercio de antigüedades en Cataluña: de la esfera privada al ámbito institucional, de Clara Beltrán Catalán. Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Pere Beseran).

2014 (14 Juliol)
Tribunal de memòria de màster. La difusió de la pintura catalana moderna als Estats Units a través de les exposicions col·lectives itinerants del College Art Association 1931-1933, d’Ester Barón Borràs. Universitat de Barcelona. (amb Immaculada Socias i Mireia Freixa).

2014 (15 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Vida i obra de l’escultor Josep Campeny Santamaria (1858-1922), de Lídia Català Bover.
Universitat de Barcelona. (amb Carlos Reyero i Joan Mulet).

2014 (25 Setembre)
Tribunal de tesi doctoral. Miquel Utrillo et Pèl & Ploma: ou comment participer à la renaissance des Arts catalans et internationaux (1899-1903), de Sarah Jammes.
Universitat de Toulouse. (amb Monique Güell, Christian Lagarde i Marie-Linda Ortega).

2014 (12 Desembre)
President de tribunal de tesi doctoral. L’estampa i la primera guerra carlina a Catalunya (1833-1840), de Laura Corrales Burjales. Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra. (amb Bonaventura Bassegoda Hugas i Jesús Millán Garcia-Varela).

2015 (19 Juny)
President de tribunal de tesi doctoral. Francesc Miquel i Badia (Barcelona 1840-1899, crític, tractadista i col·lecionista d’art, de Laia Alsina Costabella.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Carlos Reyero i Núria Llorens).

2015 (29 Juliol)
President de tribunal de tesi doctoral. La Societat Artística i literària de Catalunya (1897-1935), Exposicions, crítica i col·leccionisme d’art, d’Esther Alsina Galofré.
Universitat de Barcelona. (amb Chantal Georgel i Teresa-M. Sala).

2015 (17 Setembrel)
Tribunal de treball de fi de màster. Joaquim Fontanals del Castillo historiador i crític d’art (segle XIX), de Margarita Pedrol Ruiz.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Isabel Coll).

2015 (18 Setembre)
Tribunal de treball de fi de màster. La fortuna crítica dels pintors realistes catalans, de Sandra Costa Martín.
Universitat de Barcelona. (amb Joan Ramon Triadó i Vicenç Furió).

2015 (11 Novembre)
President de tribunal de tesi doctoral. Antoni García Llansó, crític d’art, historiador i divulgador de la cultura japonesa (1854-1914), de Diana Rossell Cigarrán.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Teresa-M. Sala i Eduard Bru).

2015 (10 Desembre)
President de tribunal de tesi doctoral. Galerías de arte en Asturias (1918-2005): espacios y promotores, de Juan Carlos Aparicio Vega.
Universidad de Oviedo. Departamento de Historia del Arte y Musicología. (amb Maria del Mar Díaz González i Alfonso Palacios Álvarez).

2016 (12 Gener)
President de tribunal de tesi doctoral. Josep Llimona i el seu taller, de Natàlia Esquinas Giménez.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Carlos Reyero).

2016 (14 Gener)
President de tribunal de tesi doctoral. Josep Guinovart: Catálogo razonado de sus grabados calcográficos en el Centro de Obra Gráfica Josep Guinovart (COGG), de María José Botero Marulanda.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts. (amb Bibiana Crespo i Bethânia Barbosa B. de Souza).

2016 (25 Gener)
Tribunal de tesi doctoral. Per camí de cendres: la confiscació i l’èxode de les col·leccions d’art privades de Barcelona durant la guerra civil (1936-39). Trajectòries de les col·leccions Muntadas i Rocamora, de Yolanda Pérez Carrasco.
Universitat de Barcelona. (amb Joan Sureda i Arturo Colorado).

2016 (25 Gener)
Tribunal de tesi doctoral. La influència de l’art català sobre Picasso a través de dues generacions: Santiago Rusiñol i Isidre Nonell com a paradigmes (1897-1904), d’Eduard Vallès Pallarès.
Universitat de Barcelona. (amb Maria Dolores Jiménez Blanco i Teresa-M. Sala).

2016 (28 Gener)
President de tribunal de tesi doctoral. Josep Triadó i Mayol, 1870-1929. Trajectòria artística i context cultural, d’Aitor Quiney Urbieta.
Universitat de Barcelona. (amb Mireia Freixa i Santiago Barjau).

2015 (2 Febrer)
President de tribunal de tesi doctoral. L’escultor Pere Jou (1891-1964). Biografia artística i catàleg raonat, de Ignasi Domènec i Vives.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Teresa Camps i Pilar Vélez),

2016 (4 Febrer)
Tribunal de tesi doctoral. El mercat artístic a Barcelona, 1770-1808. Producció, consum i comerç d’art, d’Anna Vallugera Fuster.
Universitat de Barcelona. (amb Roberto Fernández Díaz i Ximo Company Climent).

2017 (10 Febrer)
President de tribunal de tesi doctoral. La historiografia de l’art a Catalunya durant el segle XIX. Fonaments teòrics i canvis metodològics, de Guillem Tarragó Valverde.
Universitat de Barcelona. (amb Esteve Castañer i Joan Molet).

2017 (12 Juliol)
Joaquim Mir. El color i la pintura de paisatge. Itinerari pictòric, Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona. (amb Teresa Camps i Jordi Àngel Carbonell).

2015 (18 Setembre)
President de tribunal de treball de fi de màster. Fernando Rivière de Caralt (1904-1992): vida i llegat d’un col·leccionista d’art, de Sara Vila Gomà.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Bonaventura Bassegoda i Jaume Vidal i Oliveres).

2017(27 Setembre)
President de tribunal de tesi doctoral. Josep Llimona. De l’escultura a la Bellesa., de Sergi Soldevila Carrera.
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts. (amb Cristina Rodriguez Samaniego i Josep Capellà Simó).

2018 (15 Març)
President de tribunal de tesi doctoral Un viaje en el tiempo. El “Poble Espanyol de Montjuïc”, de Sandra Moliner Nuño.
Universitat Politècnica de Catalunya. (amb José Maria Rovira Gimeno i Anna Martínez Duran).

2018 (20 octubre)
Tribunal de tesi doctoral. La promotion des beaux-arts en Espagne (1853-1898), de Mathilde Assier.
Sorbonne Université. (amb Christine Peltre, Javier Barón Thaidigsmann, Stéphane Michonneau, Chang-Ming Peng). 101

2018 (3 desembre)
President de tribunal de tesi doctoral. L’obra de Manueli Francesc Tramullas en l’art català del segle XVIII. Estudi i Catàleg, d’Anna Trepat Céspedes.
Universitat de Barcelona. (amb Massimiliano Marafon Pecoraro i Sílvia Canalda).

2019 (31 gener)
President de tribunal de tesi doctoral. La Sociedad Española de los Amigos del Arte 1909-1936, de Dimitra Gkozkou.
Universitat de Barcelona {i University of Joannina, Grècia}. (amb Joan Santacana i Mestre i Aris Sarafianos).

2019 (8 novembre)
President de tribunal de tesi doctoral. Apel·les Mestres (1854-1936), artista i col·leccionistaa polifacètic, de Meritxell Cano i Ció.
Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Carlos Reyero i Ricard Bru)

2020 (24 febrer)
President de tribunal (i ponent) de treball de fi de màster. Grup Saló Nou Ambient (1919-1925), d’Assumpció Cardona Iglésias. Universitat de Barcelona. (amb Vicenç Furió i Teresa-M. Sala).

2020 (10 juny)                                                                                                                                  President de tribunal de tesi doctoral.  Oleguer Junyent i Sans, pintor-escenógrafo. Entre la tradición y la modernidad (1899-1936), de Clara Beltrán Catalán. Universitat de Barcelona (amb Enric Ciurans i 

2021 (2 setembre)
President de tribunal de tesi doctoral. Fernando Rivière de Caralt (1904-1992): Vida i llegat d’un col·leccionista d’art, de Sara Vila Gomà. Universitat Autònoma de Barcelona. (amb Alberto Velasco i Ricard Bru).         

2022 (13 juny)                                                                                                                                           President de tribunal de tesi doctoral.  Josep Gudiol i Ricart (1904-1985): la fotografia al servei d’una concepció integral de la Història de l’Art, de Guillem Cañameras Vall. Universitat de Barcelona (amb Marc Sureda i Mireia Freixa)  107 

2023 (12 abril)                                                                                                                                           President de tribunal de tesi doctoral.  Vers la modernitat. Les exposicions internacionals de Belles Arts de Barcelona 1902-1918, de Manel Garcia Clavero. Universitat de Barcelona (amb Jordi À. Carbonell i Esther Alsina Galofré)

2023 (3 maig)                                                                                                                                           President de tribunal de tesi doctoral.  Saló Nou Ambient (1910-1939) : Context, estudi i fortuna crítica. El realisme vivent d’una generació, de M. Assumpció Cardona Iglésias. Universitat de Barcelona (amb Jaume Vidal Oliveres i Cristina Rodríguez Samaniego)

2024 (12 abril) Tribunal de tesi doctoral. Antoni Casanova Estorach (1847-1896), monografia i catàleg raonat, d’Aleix Roig Pallarès. Universitat Rovira i Virgili (amb Mireia Freixa i Marta Serrano).